3 februari 2019
17:00

IBF Tranås HJ

Referat: Månsarps IBK HJ - IBF Tranås HJ

Matchen mot serieledande Tranås innehöll 17 mål, och lika många ansikten ungefär.
Redan i första bytet, så gör vi bort oss, och åker på en utvisning för slag. Ett bra boxplay gör dock att laget tänder till direkt. Vi har några chanser, samt ett eget PP efter 5:53. Men efter att det blir resultatlöst, så blir vi lite ofokuserade. Tranås kontrar in 0-1 när de kommer 3 mot 2, med avslut i öppet mål. Tycker ändå att vi försöker mala på framåt. Men ett bolltapp i mitten av planen, gör återigen att Tranås ställer om snabbt och 0-2 är ett faktum 12:01. Sista 5 så lyckas vi ändå få in en reducering. Deras hittils omutlige målvakt, får se Isac raka in en boll, efter inspel av Viktor. Så kontakt för lila till andra perioden.

Direkt i andra sätter vi full fart. Efter 52 sekunder gör vi 2-2, och är nära att göra mål igen. Men efter 2.29, gör vi ett dåligt uppspel, vilket Tranås givetvis tar vara på 2-3. 4:51 får vi ett PP, och denna gång smäller vi snyggt dit 3-3 genom Oliver. . Men glädjen blir kortvarig. Tranås tillåts komma in i vår zon igen och prickskjuter 3-4. 09:49, får vi en dubbelutvisning. Rasmus för slag, Edvin för otillåten träning. En heroisk trio gör ett jättejobb i box, men blir trötta och byter när vi har boll, tyvärr så får då Tranås kommandot, och de lyckas utöka sin ledning 3-5 11:36, med 13 sekunder kvar. 12:05, så får vi ett ganska billigt mål, Edvin skjuter från mittplan, och det går rätt in. I slutet står det och väger igen, med chanser åt båda håll. 19:47, nytt skott av Edvin och mål !!. Domarna bedömer det som självmål 5-5.

I tredje öppnar vi starkt igen. Men det är Tranås som återtar ledningen. 02:05. Snabb replik 6-6 genom Magnus. Sedan får målvakten en utvisning. PP funkar sådär, men precis som i Vetlanda förra helgen, så tröttnar Gustaf på att vänta, så han kliver fram och skjuter in 7-6 efter 05:51. Vi får en utvisning 6.15. Då passar deras nr 11 på att presenteras sig, som inte spelade de 2 första perioderna, då han varit på annan match, han avslutar snyggt i bortre krysset. 08:32 har de vänt på steken. 7-8 08:32. Vi har nu helt gått ner på 2 femmor. Efter att ha varierat en del under matchen. Mycket chanser nu åt båda håll. Men bra målvaktspel måste jag säga av både Andreas och deras målvakt Isak. 14:56, gör Gustaf Hvirf återigen mål till 8-8. 35 sekunder senare gör Viktor 9-8. Och nu är det bra tryck i hallen. De tar TO och försöker forcera. De får också 3 bra chanser. Men Andreas har nu stängt igen, gör en enastående räddning i slutet med sin högra hand.
Vi vinner med 9-8 och får revanch på Tranås. Nu blir det kanske tufft att nå slutspel ändå, men inställningen idag var riktigt bra överlag. Starkt att ta sig samman och forcera i tredje.

Varför vinner vi ? Tycker ändå att vi har många spelare i vårt lag som kan avgöra. När de i 3:e stoppar in nr 11, så blir det uppenbart att han ska skjuta, vilket jag tror hämmade hans lagkamrater. Sedan så spikar ju som nämnat Andreas igen i slutet, var ingen lätt match för någon målvakt, då det blev en del öppna lägen. Många konstiga situationer på planen också.
1. I första perioden blåse rdomaren av 15:04, och tror att seket missat tiden. Men inser sedan att vi spelar 3 x 20.
2. Nr 99 i Tranås, lyckas att ha av sin klubba 2 ggr. Så det blev en dyr kväll.
3. Taktiken från Tranås att ta bort Edvin, var kanske effektiv ett tag. Nr 36 fick tydliga order från tränarna i första perioden att "ta" Edvin. I andra perioden uppstår dock en rolig situation, när nr 21 gör samma sak när 36 är inne på planen, då blev det en liten ordväxling och den senare meddelar att det faktiskt är hans jobb.
4. Finns en situation i 3:e också när 2 killar från vardera lagen börjar verbalt att tjafsa, domaren låter dock spelet fortgå. Och vi får ett friläge, som vi dessvärre bränner, eller rättare sagt målvakten räddar.

Skotten idag 40-35.
Tranås lär nog ta första platsen ändå i serien, och vi får rikta in oss på att avsluta snyggt i första hand.